Make font size smaller Make font size default Make font size larger

EGE ÜNİVERSİTESİ

Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü

Lisans ve Lisans üstü laboratuvarlar

Biyokimya Öğrenci Laboratuvarı

Enzimoloji, karbohidratlar, proteinler, moleküler biyoloji, besin kimyası, biyoteknoloji, biyofizikokimya, biyokimyada temel teknikler ve klinik kimya gibi biyokimyanın çalışma alanlarına yönelik eğitim amaçlı lisans laboratuvarı

Moleküler Biyokimya Laboratuvarı

Rasyonel ve evrimsel protein tasarımı, enzimlerin stabilite/aktivite özelliklerinin geliştirilmesi, E.coli’de rekombinant protein üretimi, enzimlerin moleküler evrimi, yönlendirilmiş evrim çalışmaları yapılmaktadır.

Moleküler Modelleme ve Biyoinformatik Araştırma Laboratuvarı

Biyolojik öneme sahip molekül ve sistemlerin anlaşılması ve yeni moleküllerin tasarlanması amacıyla hesapsal ve modelleme çalışmaları yürütülmektedir.

Biyoteknoloji Araştırma Laboratuvarı

Biyoteknoloji sağlık, gıda, tarım, ilaç, kimya, tekstil ve çevre-enerji ile ilgili alanlar başta olmak üzere farklı ekonomik sektörlerde geniş uygulamalara sahiptir. Çalışmalar, endüstriyel biyoteknoloji çatısı altında tekstil biyoteknolojisi, çevre biyoteknolojisi, ve medikal biyoteknoloji (fonksiyonel biyo-malzemeler ve biyopolimerlerin üretimleri, uygulamaları), metabolizma mühendisliği (metabolit profilleme) üzerine odaklanmıştır.

Biyokimya Araştırma Laboratuvarı I

Protein saflaştırılması ve karakterizasyonu, moleküler evrim, enzim/protein modifikasyonu ve yağ, ilaç, deterjan endüstrilerinde kullanım olanaklarının araştırılması, proteomik çalışmaları sürdürülmektedir.

Biyokimya Araştırma Laboratuvarı II

Enzim, doku, hücre, antikor-antijen, nükleik asit gibi çeşitli biyolojik materyallerin hücresel görüntüleme, diyagnostik ve terapide kullanım amacıyla hazırlanması ve karakterizasyonu, gıda örneklerinde aflatoksin vb. maddelerin tayinine yönelik yeni teknolojik sistemlerin geliştirilmesi çalışmaları yürütülmektedir.

Biyokimya Araştırma Laboratuvarı III

Biyokimya Araştırma Laboratuvarı IV