canlı destek

Yabancı Diller Yüksekokulu 22 Haziran 2022 Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Bilgilendirmesi

·        Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı 22 Haziran 2022 Çarşamba günü yüz yüze yapılacaktır. Sınav başvurusu ve ödemesi 08-15 Haziran 2022 tarihleri  arasında online olarak alınacaktır. 15 Haziran 2022 saat 23.59’dan sonra sistem otomatik olarak kapanacağından; bu saatten sonra başvuru kesinlikle alınmayacaktır. Ödeme sayfasının bağlantısı www.ydy.ege.edu.tr adresinde daha sonra duyurulacaktır.

·        Sınav başvuru ücreti 100.-TL(yüztürklirası)’dir. Sınav ücreti ödemesi nakit, havale ve EFT yolu ile yapılamayacak olup; sadece Sanal Pos ile ödenebilecektir. Sınav saati, sınav yerleri ve sınav yönergesi www.ydy.ege.edu.tr adresinde daha sonra duyurulacaktır.

·        Sınav süresi 135 dakikadır.

Sınav çoktan seçmeli 80 adet sorudan oluşmaktadır ve yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir. Dilerseniz örnek sorular için www.ydy.ege.edu.tr adresinden sınav örnekleri sayfamıza göz atabilirsiniz.